FAQ

Frequently Asked Questions

Bij het deelnemen aan de Bruidsfoto Award komt meer kijken dan je misschien dacht.
Wij snappen heel goed dat je soms nog wat vragen hebt over het inzenden, de vakjury enz..
Daarom hebben we de meest gestelde vragen hieronder gezet
om je hopelijk verder te kunnen helpen met je deelname aan de BFA!

De motivatie om in te sturen voor de Bruidsfoto Award kan per fotograaf verschillen. Maar bovenal kan een nominatie of Award winnen verschillende dingen betekenen voor je carrière en professionele ontwikkeling. Hieronder staan enkele voorbeelden:

Erkenning: Het winnen van een nominatie of Award geeft erkenning aan je talent en inzet als fotograaf. Het bevestigt dat je werk op hoog niveau is en de aandacht trekt van de vakjury en bruidsparen.

Publiciteit: Het winnen van een Award kan je publiciteit opleveren en je naamsbekendheid verhogen. Dit kan helpen om nieuwe opdrachten te verkrijgen en je portfolio te vergroten.

Netwerk: de verkiezing biedt ook een uitstekende gelegenheid om nieuwe contacten op te doen en te netwerken met andere fotografen en professionals.

Prestige: Het winnen van een Award kan het prestige verhogen en je geloofwaardigheid bevorderen bij bruidsparen.

Het winnen van een nominatie of Award kan jouw carrière een boost geven en helpen bij het bereiken van je professionele doelen.

Benieuwd wat collega fotografen ervaren bij het deelnemen aan de BFA, het behalen van een nominatie of Award, lees verder.  

De Bruidsfoto Award wil graag het beste werk van deelnemers ontvangen en niet dat men instuurt op een veronderstelde voorkeur van de jury.

De ervaring leert dat veel bruidsparen zich vanaf het voorjaar volop gaan oriënteren. Voor de genomineerde beeldmakers is dit het meest uitgelezen moment om te delen dat ze genomineerd zijn;

De stemmer kan dan stemmen op een beeld van een populaire beeldmaker en op zijn andere persoonlijke favorieten.

Zo kan een bruidspaar direct in contact komen met de genomineerde beeldmakers. Dit vergroot de naamsbekendheid van de genomineerden;

Elke dag besluiten er mensen om te gaan trouwen en komen zo in aanraking met Bruid & Bruidegom Magazine en de Bruidsfoto Award. Zij zien dan ook voor het eerst de genomineerde foto’s voorbij komen én komen op deze wijze vroegtijdig met de genomineerde beeldmakers in contact;

Gedurende het verkiezingsjaar krijgen alle genomineerden via diverse kanalen en op verschillende momenten aandacht. Daarnaast worden alle genomineerde beeldmakers voor een relatief kleine bijdrage met hun nominatie extra onder de aandacht gebracht binnen de doelgroep via de special Bruidsfoto Award in Bruid & Bruidegom Magazine en via de redactionele social media kanalen. Met o.a. een eigen presentatie in deze inspiratie special voor toekomstige bruidsparen worden alle nominatie en het belang van professionele bruidsfotografie extra onderstreept! Mocht je geen gebruik willen maken van het nominatiepakket dan kun je je hiervoor afmelden tijdens het uploadproces op de website. Je betaald dan ook geen bijdrage. 

Deze reden is eenvoudig, namelijk: door een lage bijdrage te vragen per ingezonden foto verlagen wij voor zoveel mogelijk fotografen de drempel om hun mooiste werk door de onafhankelijke vakjury te laten beoordelen. Dit komt de diversiteit en het aantal deelnemende fotografen alleen maar ten goede. De vakjury heeft hiermee ook echt wat te beoordelen en bruidsparen krijgen hiermee een gevarieerder beeld welke fotostijlen er zijn. De nominaties en de Awards bieden bruidsparen een prachtige inspiratiebron voor hun eigen bruiloft! 

Ben je met 1 of meerdere foto’s genomineerd dan wil je dit uiteraard van de daken schreeuwen en daarom doe je automatisch mee aan het promotiepakket. De bijdrage hiervoor bedraagt € 395. Ongeacht jouw aantal nominaties. Wat ontvang je hiervoor:

– een exclusieve presentatie van jouw genomineerde foto(‘s) in de special Bruidsfoto Award 2024

– een digitale oorkonde met jouw genomineerde foto voor weergave op jouw website, social media, beurzen etc

– het logo Genomineerd BFA 2024 voor weergave op jouw website, social media, beurzen etc

– een concept persbericht die je kunt gebruiken naar (lokale) media.

– je ontvangt 3 maanden gratis het premium pakket op de Wedding Guide

– jouw genomineerde foto op onze Instagram feed

– jouw genomineerde foto(‘s) op ons BFA Pinterestbord

– ticket voor de BFA 2024 Award, Meet Up in september 2024

Wil je geen gebruik maken van het nominatiepakket dan kun je je hiervoor afmelden tijdens het upload- en betaalproces op de website. Je betaalt dan ook geen bijdrage.    

Het inzenden van foto’s vindt plaats tussen december en februari. De bekendmaking van de genomineerden en het stemmen op de genomineerde bruidsfoto’s start op 17 mei tot en met 16 augustus. De feestelijke BFA Meet Up & Award Ceremonie vindt plaats september 2024.