Doel Bruidsfoto Award

Doel van de Bruidsfoto Award

De verkiezing Bruidsfoto Award heeft als doel om de nieuwste bruidsfototrends te laten zien en bruidsparen kennis te laten maken met professionele bruidsfotografen. Om later met veel liefde en plezier terug te kijken op de mooiste dag van hun leven, is het natuurlijk belangrijk dat deze professioneel op beeld wordt vastgelegd.

Op deze wijze draagt de Bruidsfoto Award al jarenlang bij aan de zichtbaarheid van de professionele bruidsfotografie bij bruidsparen en stimuleert de Bruidsfoto Award bovendien de ontwikkeling van de professionele bruidsfotografie in Nederland en België.

Genomineerden, eervolle vermeldingen en winnaars van de Bruidsfoto Award komen allen op verschillende momenten in het jaar via relevante media (regionaal en landelijk) onder de aandacht van aanstaande bruidsparen.

De Bruidsfoto Award is uitgegroeid tot een prestigieuze fotoverkiezing waar professionele bruidsfotografen die actief zijn op de Nederlandse e/o Belgische huwelijksmarkt hun foto’s voor kunnen inzenden. De Bruidsfoto Award is een initiatief van Bruidmedia.

We organiseren het evenement elk jaar op een fantastische, sfeervolle locatie

De Bruidsfoto Award wordt jaarlijks op een bijzondere plek georganiseerd met lekker eten en drinken en ruimte om met elkaar te netwerken. Hier worden de uitreikingen gedaan voor alle genomineerden, gasten en sponsoren.

ervaringen

De motivatie om in te sturen voor de Bruidsfoto Award kan per fotograaf verschillen. Maar bovenal kan inzenden,
een nominatie of Award winnen verschillende dingen betekenen voor je carrière en professionele ontwikkeling.
Hieronder vind je enkele oud deelnemers en winnaars die hun motivatie en ervaringen delen:

Jill Streefland.site

Jill Streefland | Jill Streefland Fotografie

Deelnemen aan de Bruidsfoto Award was de beste beslissing vorig jaar! De rollercoaster ging in januari van start met de bekendmaking van de genomineerden. Wat een eer om 2 x genomineerd te zijn. In de media is er veel aandacht besteed aan mijn nominaties, zelfs met een paginagroot artikel in het AD. Dat laat ook direct zien hoe de Bruidsfoto Award leeft in Nederland en zeker ook bij bruidsparen. Onwerkelijk vond ik het om het podium te betreden en de Award in ontvangst te nemen voor de categorie Bruid. Ik kan niets anders zeggen dan dat de Bruidsfoto Award mij heel veel gebracht heeft dit jaar, een fijne bevestiging dat ik op de goede weg ben, mooie opdrachten en vooral heel veel plezier gedurende het hele traject.

Dianne Bouman.site

Dianne Bouman | ByDianne Fotografie

“Het is best onwerkelijk om in één lijn te staan met ‘de grote fotografennamen’ van Nederland. Dat is echt grandioos! Ik denk dat elke fotograaf een deel onzekerheid in zich heeft. Zeker wanneer je je hele ziel en zaligheid in je foto’s en je werk legt. Dat jaren lang kei en kei hard werken aan jezelf, je bedrijf en je fotografie dan op deze manier zo mooi beloond mag worden Voor mij is dit echt een bevestiging welke ik mijn leven lang niet ga vergeten.”

Arno de Bruijn.site

Arno de Bruijn | Trouwdag in beeld

In de afgelopen twee jaar hadden we al behoorlijk wat Awards gewonnen, maar heel eerlijk gezegd stond de Bruidsfoto Award toch bovenaan op onze bucketlist. In de tijd na het behalen van onze twee BFFA Awards werd steeds duidelijker dat deze Award erg leeft bij de bruidsparen en fotografen. We kregen super veel berichtjes, bloemen, artikeltjes in de plaatselijke regionale weekkranten met als kers op de taart: een middenpagina van het Eindhovens Dagblad in de gehele zaterdag oplage!. Met veel trots kijken we naar ons hele Trouwdag in Beeld team want uiteindelijk is topkwaliteit bruidsfotografie echt teamwork!”

 

Peter van der Lingen.site

Peter van der Lingen | Peter van der Lingen Bruidsfotografie

Het winnen van de Bruidsfoto Award 2015 is fantastisch! De BFA is de publieksprijs van Nederland. De overall prijs te winnen is een erkenning en waardering voor mijn werk. Ik hecht veel waarde aan kwaliteit en het winnen van een Award kun je zien als een keurmerk voor mijn foto’s. Persoonlijk vind ik het gaaf om zowel van het publiek als van de vakjury zoveel mooie reakties te ontvangen. Het winnen is zeker een stimulans om ook het komende jaar weer prachtige foto’s te maken voor nieuwe bruidsparen.”

 

Indra Simons.site

Indra Simons | iSi Weddings

Als de dag van gisteren herinner ik me de feestelijke uitreiking van mijn eerste Bruidsfoto Award. Wat een fijne erkenning was dat, op het podium staan tussen genomineerde collega’s die ik stuk voor stuk hoog in het vaandel heb staan. Om nog maar te zwijgen van het effect van alle felicitaties en aandacht erna, tot kranten en regionale omroep aan toe! Meedoen aan de BFA is je fotografie tegen de meetlat leggen en proberen kritisch te blijven ten aanzien van je eigen werk, maar tegelijk ook de waarde ervan inzien. Tip: organiseer een gezellige middag met een paar collega’s waarbij je elkaars foto’s bespreekt en beoordeelt op ‘nominatiepotentie’. Heel leerzaam om je foto’s met een andere blik te bekijken en zo heb je meteen je selectie klaar van foto’s die je gaat inzenden. Met een genomineerde foto in Bruid & Bruidegom Magazine staan en via allerlei kanalen letterlijk in ‘the picture’ komen, is daarnaast een fijne boost voor je zichtbaarheid. Want hoe leuk is het te horen dat klanten je gevonden hebben doordat ze ergens een foto van je hebben gezien die ze altijd is bijgebleven! Ik maakte het een paar keer mee, en daar heeft genomineerd worden voor de BFA absoluut aan bijgedragen.”

 

 

Kim hildering

Kim Hildering | Photography by Kim Hildering

Tijdens mijn deelname aan de BFA heb ik verschillende bijzondere ervaringen gehad. Allereerst vond ik het een enorm compliment dat mijn foto positief is opgevallen door de vakjury. Na de nominatie begon het proces met de publieksstemmen. Ik was enorm verrast dat mijn foto de meeste stemmen had gekregen van de categorie ‘ Bruidspaar’. En toen ik even later te horen kreeg dat ik de ‘overall winnaar’ was, was ik helemaal door het dolle heen. Een ervaring die ik mijn leven lang zal blijven herinneren. Het winnen van de Bruidsfoto Award, heeft mij een positieve boost in mijn carrière gegeven. Ik kan niet wachten om nog veel meer liefdesmomenten vast te leggen!

Manola van Leeuwe.site

Manola van Leeuwe | Fotografie +

“Het is een leuke én belangrijke wedstrijd. Doordat veel bruidsparen de wedstrijd kennen, krijg je er extra naamsbekendheid door en dus meer werk. Ook motiveert het mij om net dat stukje extra te geven! Doordat de jury steeds wisselt, is de kwaliteit niet altijd hetzelfde, dat vind ik jammer. Maar toch weerhoudt het me niet om ook dit jaar weer mee te doen! Het is leuk en spannend: wie niet waagt, wie niet wint!”

 

Annelien Nijland.site

Annelien Nijland | Annelien Nijland Fotografie

Ik vind het belangrijk om te blijven ontwikkelen en steeds betere foto’s te maken. Een award winnen is een bevestiging dat het verder ontwikkelen werkt! Bruidsfotografie wordt steeds meer een kunst en dat vind ik fantastisch: gelukkig zie je dat terug in de wedstrijd! Niet alleen jezelf maar ook de bruidsparen geef je extra vertrouwen in jouw fotografie door mee te doen aan de BFA. Het winnen van de vakprijs heeft mij leuke nieuwe opdrachten gebracht.”

 

Luther Hartog.site

Luther Hartog | Luther Fotografie

“Het winnen van de overall prijs bij de Bruidsfoto Award heeft zeker een hoop gedaan voor mijn onderneming. Je krijgt ineens een heel ander soort klant. Een klant die kritisch is op zijn fotograaf en daar dus graag wat meer aan uit wil geven om verzekerd te zijn van een geweldige reportage.”

 

daniel vinke

Daniel Vinke | TrouwfotosvanDaan

Voor mijn was 2023 een fantastisch jaar. Ik ben gestopt met mijn baan in loondienst en fulltime aan de slag gegaan met TrouwfotosvanDaan. Ik had nog niet héél veel bruiloften gedaan, maar wilde wel graag meedoen met de BFA. Niet geschoten is namelijk altijd mis. Door wel te schieten heb ik gescoord! Want voor fotografen die minder dan 3 jaar bezig zijn is er de categorie: New Talent. Superblij dat ik deze Award heb mogen winnen. Hiermee heb ik de krant gehaald, ben ik op de radio en zelfs op TV geweest!