Ervaringen

Ervaringen

De motivatie om in te sturen voor de Bruidsfoto Award kan per fotograaf verschillen. Maar bovenal kan inzenden,
een nominatie of award winnen verschillende dingen betekenen voor je carrière en professionele ontwikkeling.
Hieronder vind je enkele oud deelnemers en winnaars die hun motivatie en ervaringen delen:

Jill Streefland.site

Jill Streefland | Jill Streefland Fotografie

Deelnemen aan de Bruidsfoto Award was de beste beslissing vorig jaar! De rollercoaster ging in januari van start met de bekendmaking van de genomineerden. Wat een eer om 2 x genomineerd te zijn. In de media is er veel aandacht besteed aan mijn nominaties, zelfs met een paginagroot artikel in het AD. Dat laat ook direct zien hoe de Bruidsfoto Award leeft in Nederland en zeker ook bij bruidsparen. Onwerkelijk vond ik het om het podium te betreden en de Award in ontvangst te nemen voor de categorie Bruid. Ik kan niets anders zeggen dan dat de Bruidsfoto Award mij heel veel gebracht heeft dit jaar, een fijne bevestiging dat ik op de goede weg ben, mooie opdrachten en vooral heel veel plezier gedurende het hele traject.

Dianne Bouman.site

Dianne Bouman | ByDianne Fotografie

“Het is best onwerkelijk om in één lijn te staan met ‘de grote fotografennamen’ van Nederland. Dat is echt grandioos! Ik denk dat elke fotograaf een deel onzekerheid in zich heeft. Zeker wanneer je je hele ziel en zaligheid in je foto’s en je werk legt. Dat jaren lang kei en kei hard werken aan jezelf, je bedrijf en je fotografie dan op deze manier zo mooi beloond mag worden Voor mij is dit echt een bevestiging welke ik mijn leven lang niet ga vergeten.”

Arno de Bruijn.site

Arno de Bruijn | Trouwdag in beeld

In de afgelopen twee jaar hadden we al behoorlijk wat Awards gewonnen, maar heel eerlijk gezegd stond de Bruidsfoto Award toch bovenaan op onze bucketlist. In de tijd na het behalen van onze twee BFFA Awards werd steeds duidelijker dat deze Award erg leeft bij de bruidsparen en fotografen. We kregen super veel berichtjes, bloemen, artikeltjes in de plaatselijke regionale weekkranten met als kers op de taart: een middenpagina van het Eindhovens Dagblad in de gehele zaterdag oplage!. Met veel trots kijken we naar ons hele Trouwdag in Beeld team want uiteindelijk is topkwaliteit bruidsfotografie echt teamwork!”

 

Peter van der Lingen.site

Peter van der Lingen | Peter van der Lingen Bruidsfotografie

Het winnen van de Bruidsfoto Award 2015 is fantastisch! De BFA is de publieksprijs van Nederland. De overall prijs te winnen is een erkenning en waardering voor mijn werk. Ik hecht veel waarde aan kwaliteit en het winnen van een Award kun je zien als een keurmerk voor mijn foto’s. Persoonlijk vind ik het gaaf om zowel van het publiek als van de vakjury zoveel mooie reakties te ontvangen. Het winnen is zeker een stimulans om ook het komende jaar weer prachtige foto’s te maken voor nieuwe bruidsparen.”

 

Luther Hartog.site

Luther Hartog | Luther Fotografie

“Het winnen van de overall prijs bij de Bruidsfoto Award heeft zeker een hoop gedaan voor mijn onderneming. Je krijgt ineens een heel ander soort klant. Een klant die kritisch is op zijn fotograaf en daar dus graag wat meer aan uit wil geven om verzekerd te zijn van een geweldige reportage.”

 

Gehard Nel.site

Gehard Nel | Gehard Nel Fotografie

Bruidsfotografen kunnen goed profiteren van het hoge niveau van de Bruidsfoto Award. Als ik naar mezelf kijk, kan ik wel zeggen dat de wedstrijd mij veel heeft gebracht. De vijftien nominaties, waarvan ik er acht verzilverde, hebben bijgedragen aan de groei van mijn bedrijf.

Corinne Ponsen.site

Corinne Ponsen | Creatieve Fotomissies

Door de BFA ontvang ik meer eer van mijn werk. Het is leuk als mensen je werk waarderen, vooral de enthousiaste reacties van mijn klanten vind ik bijzonder. Ze zijn echt trots op je! Daarnaast is het heel leerzaam: ik ben hierdoor kritischer gaan kijken naar mijn eigen werk en dat van anderen. Door mee te doen aan deze wedstrijd laat ik zien dat ik mijn werk serieus neem, want de BFA staat voor hoge kwaliteit! En als kers op de taart kun je ook nog een prijs winnen. Dit geeft natuurlijk altijd een kick!”

 

Rinke Heederik.site

Rinke Heederik | Rinke Heederik Fotografie

Het is leuk om elkaar als collega’s te inspireren en met elkaar te genieten van een ontspannen feestje! BFA staat voor sfeer én kwaliteit en dat maakt deze wedstrijd erg leuk! Toen ik de prijs gewonnen had, kreeg ik meer aanvragen dan normaal. Dit komt omdat BFA bekend staat als een goede, kwalitatieve wedstrijd! Het is een goede test om je krachten te meten en met collega’s in contact te komen. Het houdt je scherp!

Manola van Leeuwe.site

Manola van Leeuwe | Fotografie +

“Het is een leuke én belangrijke wedstrijd. Doordat veel bruidsparen de wedstrijd kennen, krijg je er extra naamsbekendheid door en dus meer werk. Ook motiveert het mij om net dat stukje extra te geven! Doordat de jury steeds wisselt, is de kwaliteit niet altijd hetzelfde, dat vind ik jammer. Maar toch weerhoudt het me niet om ook dit jaar weer mee te doen! Het is leuk en spannend: wie niet waagt, wie niet wint!”

Annelien Nijland.site

Annelien Nijland | Annelien Nijland Fotografie

Ik vind het belangrijk om te blijven ontwikkelen en steeds betere foto’s te maken. Een award winnen is een bevestiging dat het verder ontwikkelen werkt! Bruidsfotografie wordt steeds meer een kunst en dat vind ik fantastisch: gelukkig zie je dat terug in de wedstrijd! Niet alleen jezelf maar ook de bruidsparen geef je extra vertrouwen in jouw fotografie door mee te doen aan de BFA. Het winnen van de vakprijs heeft mij leuke nieuwe opdrachten gebracht.”

 

Indra Simons.site

Indra Simons | iSi Weddings

Als de dag van gisteren herinner ik me de feestelijke uitreiking van mijn eerste Bruidsfoto Award. Wat een fijne erkenning was dat, op het podium staan tussen genomineerde collega’s die ik stuk voor stuk hoog in het vaandel heb staan. Om nog maar te zwijgen van het effect van alle felicitaties en aandacht erna, tot kranten en regionale omroep aan toe! Meedoen aan de BFA is je fotografie tegen de meetlat leggen en proberen kritisch te blijven ten aanzien van je eigen werk, maar tegelijk ook de waarde ervan inzien. Tip: organiseer een gezellige middag met een paar collega’s waarbij je elkaars foto’s bespreekt en beoordeelt op ‘nominatiepotentie’. Heel leerzaam om je foto’s met een andere blik te bekijken en zo heb je meteen je selectie klaar van foto’s die je gaat inzenden. Met een genomineerde foto in Bruid & Bruidegom Magazine staan en via allerlei kanalen letterlijk in ‘the picture’ komen, is daarnaast een fijne boost voor je zichtbaarheid. Want hoe leuk is het te horen dat klanten je gevonden hebben doordat ze ergens een foto van je hebben gezien die ze altijd is bijgebleven! Ik maakte het een paar keer mee, en daar heeft genomineerd worden voor de BFA absoluut aan bijgedragen.”

 

 

sponsors