Vakjury 2024

De juryleden van 2024

Vakjury 2024

Om de verkiezing zo objectief als mogelijk te organiseren en tot de nominaties te komen, wisselt elk jaar het vijfkoppige, onafhankelijk vakjurypanel. Bovendien worden de juryleden pas bekend gemaakt tegelijkertijd met de bekendmaking van de nominaties zodat fotografen die inzenden hun foto’s niet kunnen afstemmen op de voorkeuren van de vakjury. Om het publieksbelang en -karakter van de verkiezing voorop te stellen, vindt de jurering van de inzendingen plaats in twee aparte fasen, namelijk: de eerste fase bestaat uit een online jurering door de vijf professionele (internationale) bruidsfotografen. Inzendingen worden in deze eerste fase ook anoniem gejureerd. Per categorie kan een fotograaf slechts eenmaal worden genomineerd. De tweede fase wordt beoordeeld door bruidsparen. Zij bepalen de eervolle vermeldingen en de Award winnaars.

Voorstellen vakjury

Sven Soetens – Posi-tief Fotografie – “Emoties vastgelegd in beelden. De jurering was een inspirerende ervaring die me leerde hoe subjectief de beleving van een foto is. Dankbaar voor deze foto’s vol schoonheid en diversiteit.”

Linda Bouritius – Linda Bouritius Fotografie – “Het is mooi om te zien waar de bruidsfoto award staat sinds mijn eigen inzending 10 jaar geleden. De lat komt steeds hoger te liggen en er is ruimte voor creativiteit en werk buiten het klassieke kader.”

Arno de Bruijn – Be Creative – “Wat was het een eer om deze keer niet als trouwfotograaf, maar als jurylid bij deze mooie editie van de Bruidsfoto Award betrokken te zijn. Een hele mooie taak die ik met veel plezier heb uitgevoerd. Gefeliciteerd met jullie nominaties.”

Manola van Leeuwe – Fotografie+ – “Elke foto verteld een verhaal. Mijn taak als jurylid was om de liefde, emotie en authenticiteit in de foto te herkennen en belonen. Alle genomineerden gefeliciteerd met jullie prachtige werk!”

Annemarie Dufrasnes – Annemarie Dufrasnes Fotografie – “Jureren voor de bruidsfoto award is een van de tofste dingen die ik heb mogen doen in mijn reis als bruidsfotograaf. Het niveau onder bruidsfotografen in Nederland is namelijk ongekend hoog en daarom extra bijzonder en tof om waardering te geven aan de ingezonden foto’s. Super dank voor deze ervaring!”

Meer actualiteiten