Vakjury 2023

Vakjury 2023

Om de verkiezing zo objectief als mogelijk te organiseren en tot de nominaties te komen, wisselt elk jaar het vijfkoppige, onafhankelijk vakjurypanel. Bovendien worden de juryleden pas bekend gemaakt tegelijkertijd met de bekendmaking van de nominaties zodat fotografen die inzenden hun foto’s niet kunnen afstemmen op de voorkeuren van de vakjury. Om het publieksbelang en -karakter van de verkiezing voorop te stellen, vindt de jurering van de inzendingen plaats in twee aparte fasen, namelijk: de eerste fase bestaat uit een online jurering door de vijf professionele (internationale) bruidsfotografen. Inzendingen worden in deze eerste fase ook anoniem gejureerd. Per categorie kan een fotograaf slechts eenmaal worden genomineerd. De tweede fase wordt beoordeeld door bruidsparen. Zij bepalen de eervolle vermeldingen en de Award winnaars.

 

Voorstellen vakjury

Indra Simons –  iSi Weddings   “Bijzonder leuk en eervol om nu vanuit de andere kant van de Bruidsfoto Award – dit jaar een keer niet als inzender maar als jurylid- een rol te kunnen spelen! “

Els Korsten – Els Korsten Fotografie  – “’Het niveau van Nederlandse bruidsfotografen is ontzettend hoog. Het was dan ook heel bijzonder om deze foto’s van collega’s te mogen bekijken en te beoordelen”.

Axel Drenth – AV Fotoreprotages  “Bijzonder om te zien hoe bruidsfotografen bepaalde momenten vastleggen en om te zien welke technieken en creatieve keuzes zij gebruiken om tot hun unieke beelden te komen waar ik mijn waardering aan mag geven. Het is een eer om deze verantwoordelijkheid te hebben en hier een bijdrage aan te leveren”.

Rianne Hogewoning – Lumi Fotografie – “Het was een eer om gevraagd te worden om te jureren en ik genoot ervan om veel diversiteit en creativiteit in de beelden tegen te komen. Gefeliciteerd aan alle genomineerden en winnaars”

Maarten Devoldere  – Maarten Devoldere Photography – “Jury zijn voor wedstrijden is altijd fijn. Het maakt je milder en je krijgt een blik hoe anderen naar hun eigen werk kijken. In de verschillende stijlen het beste werk vinden is een mooie uitdaging”


Meer actualiteiten